Menü

Alexa nedir? facebook paylaş Alexa nedir? twitter paylaş Alexa nedir? google plus paylaş Alexa nedir? linkedin paylaş


Alexa nedir?


Nedir bu alexa?

Sizlere biraz alexadan bahsetmek istiyorum. Pek doğru olmadığını düşünsemde çoğunluk, web sitelerinin dünya üzerinde ki sıralamasını alexa.com dan öğreniyor. Neden inanmadığımı soracak olursanız, bence pek sağlıklı bir değerlendirme içerisinde değil alexa.

Eskiden, alexa toolbar uygulamasının kullanımına ve alexada yapılan arama oranına göre dünya üzerinde sıralama yapıyordu. Birkaç aydır bunun değiştirildiği söyleniyor. Google ile anlaşıp daha doğru sonuçlar elde ettiklerini söylüyorlar. Ama şu anda kime sorarsanız sorun alexa nın düzgün çalışmadığını söyler.

Web sitenizin alexada ki değerini arttırmak için yapılabilinicek birkaç şey var. Bunlardan biri alexa toolbar yüklemek. İnternet Explorer kullanıyorusanız buradan, firefox kullanıyorsanız buradan alexa toolbar yükleyebilirsiniz. Bir diğer yapılabilicek şey ise bu siteden web sitenize Alexa Rank Widget eklemek. En önemlileri bunlar. Arkadaşlarınızı alexaya yönlendirin. Alexadan sizin sitenizi incelemelerine ikna edin. Çevrenizdekileri yönlendirmeye çalışın.

Umarım biraz bilgi verebilmişimdir. Kolay gelsin.





[ YORUM YAZ ] [ YAZDIR ]
Anahtar kelimeler: