Menü

CSS ile sayfayı ortalama facebook paylaş CSS ile sayfayı ortalama twitter paylaş CSS ile sayfayı ortalama google plus paylaş CSS ile sayfayı ortalama linkedin paylaş
27.06.08
cuma


CSS ile sayfayı ortalama


CSS ile sayfayı ortalarken dikkat etmemiz gereken 2 nokta var. Örneğin bir sayfa oluşturalım ve bunu browser ın ortalamsını istiyelim. Dikkat edeceğimiz noktalar body bölümü ve tüm sayfayı kaplayan div e verilen margin değeri olacak.

CSS kodlarımız şu şekilde olacak

body
{
text-align:center
}
.anaDiv
{
margin:0 auto
}
.icDiv
{
text-align:left
}

Yukarıda ki kodları kullandığımızda sayfamızı kaplayan bir div olmalı. Bu dive anaDiv adını verdim. Diğeri ise tüm sitelerde olduğu gibi body içeriğine yazılacak.

Daha sonra anaDiv içerisinde kullancağınız herhangi birşeyde text-align belirleyerek düzenli yerleşimi sağlayabilirsiniz. Yani buda icDiv örnek olarak verilmiştir. Sayfamız şöyle yerleştirebiliriz :


<div class="anaDiv">
<div class="icDiv">

Ana div imiz sayfanın ortasında olmasına rağmen iç divimize text-align left komutunu verdiğimiz için yazılar sola yaslanacaktır.

</div>
</div>


Yukarıdaki CSS örneğinde anaDiv e margin değeri vermezsek internet explorer da bir problem çıkartmaz. Fakat firefox bunu desteklemiyor. Aklınızda bulunsun.

Kolay gelsin,




[ YORUM YAZ ] [ YAZDIR ]
Anahtar kelimeler: