Menü

fatal error 9001 hatası facebook paylaş fatal error 9001 hatası twitter paylaş fatal error 9001 hatası google plus paylaş fatal error 9001 hatası linkedin paylaş
25.10.2016
Salı


fatal error 9001 hatası


Merhaba :)

Fatal error 9001 hatasını database bağlantılı projelerinizden alıyorsanız aşağıdaki çözüm işinize yarayacaktır. Herhangi bir database bağlantısı yoksa boşuna okumayın çözümünüz bu değil.

Çok genel bir hata olmakla beraber ilk bakmanız gereken ve sizi çözüme götürecek yol aşağıdaki gibi. Türkçe olarak yazmaya çalışacağım klasör yollarını.

Denetim Masası > Yönetimsel Araçlar > Bileşen Hizmetleri

Bu yola gittiğinizde açılan pencereden Hizmetler sekmesini seçin. Sağ alanda yer alan hizmetlerden aşağıdaki 3 tanesine aynı işlemi yapın.

SQL Server Browser
SQL Server (MSSQLSERVER)
SEL Server Agent (MSSQLSERVER)

Her birini sağ klik ve restart seçeneğini seçin. Hızlıca restart atacaktır. Burada hatayı gidermiş oldunuz fakat sık sık karşılaşmamak için aşağıdaki basamağı da yapın.

İlgili arayüzden örneğin sql management studyo üzerinden problem çıkartan database e sağ klik yapıp properties seçeneğine gelin ve files sekmesini seçin.

Sağ alanda size bölümündeki rakamları yukarı çekin. Hatayı esas veren öğe LOG dosyasıdır. Fakat siz ikisininde limitini arttırın. MB cinsinden yazılmıştır.

Herkese iyi çalışmalar.





[ YORUM YAZ ] [ YAZDIR ]
Anahtar kelimeler: fatal, error, 9001, hata, problem