Menü

Birden Fazla Bilgisayarda POP3 Mail Kurma Okuma  facebook paylaş Birden Fazla Bilgisayarda POP3 Mail Kurma Okuma  twitter paylaş Birden Fazla Bilgisayarda POP3 Mail Kurma Okuma  google plus paylaş Birden Fazla Bilgisayarda POP3 Mail Kurma Okuma  linkedin paylaş
28.12.2018
Cuma


Birden Fazla Bilgisayarda POP3 Mail Kurma Okuma


İlk olarak problemi açıklayalım.

- POP3 ile outloook vb. bir mail istemcisine email adresi kurmak istiyorsunuz fakat mail birine gelirken diğerine gelmiyor. Birinde görüyorsunuz fakat diğerinde göremiyorsunuz. Telefonunuza geliyor fakat bilgisayara gelmiyor. Bilgisayara geliyor fakat telefonunuza gelmiyor.

İlk olarak pop3 ile kuruyorsanız imap in hem sistemi yorması hem yavaş olmasıyla uğraşmak istemiyorsunuz demektir. pop3 istediğiniz zaman maillerinizi indirmenize yarayan bir protokol. Her şey sizin elinizde.

Kontrollere şöyle başlayabilirsiniz.

-Telefon ve bilgisayarda email ayarları bölümünde postanın bir kopyasını sunucuda bırak seçeneğini seçili bırakın. Belirli süre sonra postayı sunucudan sil seçeneğini iptal edin. Silinenler klasörünü boşalttıktan sonra postaları sunucudan sil seçeneğini iptal edin. bu ayarları telefonunuzda da kesinlikle yapın.

-Bu ayarları tamamladıktan sonra programı yeniden başlatıp mail denemenizi yapın. Muhtemelen sorun düzelecektir. 

-Sorun düzelmediyse, gmail vb. bir mail altyapısı kullanıyorsunuzdur. Bu durumda mail ayarlarında kullanıcı adı bölümüne mail adresini yazarken başına recent: ekleyin. Sunucuda okunmamış olarak kalan son 30 günlük mailleri bilgisayarınıza indirecektir ve bundan sonrada kurulumu yaptığınız tüm bilgisayarlarda indirmeye devam edecektir. Örnek olarak recent:emailadresiniz@domainadiniz.com

Umarım işe yarar :) Kolay gelsin.





[ YORUM YAZ ] [ YAZDIR ]
Anahtar kelimeler: aynı, mail, pop3, farklı, bilgisayar, kurma