Menü

instagramda doğrudan alışveriş başlıyor facebook paylaş instagramda doğrudan alışveriş başlıyor twitter paylaş instagramda doğrudan alışveriş başlıyor google plus paylaş instagramda doğrudan alışveriş başlıyor linkedin paylaş
07.11.2016
Pazartesi


instagramda doğrudan alışveriş başlıyor


Merhaba;

Instagram, bloğu üzerinden bu haftadan itibaren doğrudan satışın başladığını duyurdu. İlk bakışta güzel bir geliştirme fakat instagram üzerinden satış yapanlar açısından düşünüldüğünde ne kadar iyi tartışılır.

Bir yandan paylaşılan ürüne satın al gibi bir butonun gelmesi ve kişinin direkt olarak satın alma basamaklarını tamamlayarak ürünü alması mükemmel bir uygulama fakat diğer yandan işin vergilendirme ve yasal boyutu nasıl olacak bakalım :)


instagram

Kullanıcılar satış özelliğini kullandığında takibi yapılabilir bir altyapıya girmiş olacaklar. Ben eskisi gibi satışıma devam ederim diyenleri duyar gibiyim. İlerleyen zamanlarda bu tarz bir şeye izin vereceklerini sanmıyorum. Muhtemelen hesaplara uyarılar gidecek ve satış altyapısına girmeleri istenecek. Böylelikle devlet tarafından da takip altında olabilecekler.

Yani şu anda instagram üzerinden satış yapan, satış yapmayı geçmiş 5 aile geçindiren 5 aileyi geçmiş birçok hesap üzerinden büyük meblağlar kazanan kişiler için kötü haber olabilir. Biz kazancının %50 sini devlete verenler açısından baktığınızda durum farklı :)

Bakalım gelecek günler neler gösterecek.




[ YORUM YAZ ] [ YAZDIR ]
Anahtar kelimeler: instagram. sosyal medya, paylaşım, alışveriş, ağ, görsel, fotoğraf, resim