Menü

Mobil internet kullanımı masaüstü internet kullanımını geçti facebook paylaş Mobil internet kullanımı masaüstü internet kullanımını geçti twitter paylaş Mobil internet kullanımı masaüstü internet kullanımını geçti google plus paylaş Mobil internet kullanımı masaüstü internet kullanımını geçti linkedin paylaş
02.11.2016
Çarşamba


Mobil internet kullanımı masaüstü internet kullanımını geçti


Selamlar,

Tarihi günler yaşıyoruz. Mobil cihazlardan internet kullanımı masaüstü cihazlardan internet kullanımını geçti. Firmamıza ve meslektaşlarımıza bu haberi uyarladığımızda web sitelerinin mobil uyumlu olması(responsive) artık son derece önemli. Web siteleriniz responsive yapıda değilse kesinlikle geçiş sağlamalısınız çünkü giriş yapanların %50 sini artık rahatlıkla kaçırabilirsiniz.


mobil-devices

2015 Ekim ayında Google'ın açıklamasına göre mobil üzerinden yapılan aramalar masaüstü üzerinden yapılan aramaları geçmişti. Son 3 yıldır internet kullanımınında artacağına dair sinyalleri bu şekilde alıyorduk. Sonunda oldu ve mobil cihazlardan internet kullanımı masaüstünü geçti.


desktop-devices

Türkiye' de bu durum nasıl derseniz. Şimdiden Türkiye' de mobil kullanımı %6o olarak açıklandı. Bu oran ABD de %42, Rusya' da %13, Hindistan' da %79 olarak açıklanıyor. Türkiye pazarındaysanız artık web sitenizin mobil uyumlu olması mecburi!




[ YORUM YAZ ] [ YAZDIR ]
Anahtar kelimeler: internet, mobil, bilgisayar, masaüstü, kullanım, desktop, mobile