Menü

Google Chrome - yeni bir tarayıcıya merhaba facebook paylaş Google Chrome - yeni bir tarayıcıya merhaba twitter paylaş Google Chrome - yeni bir tarayıcıya merhaba google plus paylaş Google Chrome - yeni bir tarayıcıya merhaba linkedin paylaş
06.09.08
Cumartesi


Google Chrome - yeni bir tarayıcıya merhaba


Gerçekten farklı bir tarayıcı, ilk bakışta bir farkı görünmesede ayrıntılara dikkat edilmiş. Hakkında söylenebilecek ilk şey microsofta rakip olduğu
Microsoft ile google arasındaki rekabeti bilmeyenimiz yoktur tabiki. Google bence güzel bir yol izliyor. Ufak tefek başlangıçlarla microsofta neler yapabileceğini gösteriyor. Microsoft düşmanı biri değilim fakat herzaman alternatifler olmalıdır. Microsoftta google ın alternatifi olabilir :))

Gelelim chrome'a. Başlangıçta tıpkı firefox ve intrernet explorer gibi tek program içerisinde ayrı ayrı tab sayfalar açabiliyorsunuz. Fakat ikisinden de farkı var. Basit bir dille anlatmak gerekirse firefox ve internet explorer tek program içerisinde sayfalar açar ve bizim kullanımımıza sunar. Chrome ise tek program içerisinde sayfaları küçük programcıklar şeklinde açar. Bu neye yarar ? İnternet explorerda bir tab sayfada problem çıktığında tüm program kapanır fakat google chrome da bir tab sayfada problem çıktığında tüm program çökmez ve sadece o sayfa kapanır.

Bir diğer hoşuma giden özelliği ise gizli tarayıcı açma özelliği. Chrome u açtığınızda yeni gizli pencere aç seçeneği ile yeni bir pencere açıyorsunuz ve bu pencerede yaptıklarınız hiçbir şekilde kaydolmuyor. arama sözcükleri, girilen siteler, coockiler, kullanıcı adları, şifreler ve bunun gibi bazı kaydedilebilir öğelerin hiçbiri kaydedilmiyor.

Bir diğer özelliği ise neredeyse full screen (tam ekran) çalışması. Gerçekten gereksiz olan herşeyin görünürlüğü yok edilmiş.
Bu sayede çok rahat gezinme olanağı oluşturulmuş. Tasarımınıda bence gayet şık yapmışlar daha ne olsun :) Ayrıca son ziyaret ettiklerinizi en çok ziyaret ettiklerinizin kaydını tutması ve programı açtığınızda size sunmasıda güzel bir uygulama olmuş.

Bir yandan beni ve diğer arayüz kodlayıcılarını düşündürecek olan cross browser olayı. Bazı ufak tefek şeylerde farklılıklar gördüm :) Ama hiç incelemedim :))

Buradan Google Chrome'u indirebilirsiniz


Yeni bir tarayıcıya merhaba

Aybar DUMLU





[ YORUM YAZ ] [ YAZDIR ]
Anahtar kelimeler: