Menü

Ağva Deniz Sefası facebook paylaş Ağva Deniz Sefası twitter paylaş Ağva Deniz Sefası google plus paylaş Ağva Deniz Sefası linkedin paylaş
11.07.08
cuma


Ağva Deniz Sefası



Saat biraz geç olmsına rağmen İstanbul'dan yola çıkmaya karar verdik. Onur Aşcı, Onur Alpay ve ben olmak üzere üç kişi iyiki yola çıkmaya karar vermişiz :)

Yaklaşık 1 - 1,5 saat süren yolculuğumuz sonucunda Ağva'ya vardık. Yol güzelgahı olarak İstanbul'dan Şile yönüne gitmeniz yeterli. Zaten Şile'yi geçtikten sonra Ağva tabelaları sizi karşılıyor. İstanbuldan yaklaşık olarak 130 Km uzaklıkta. Giderken terliğimi unuttum havlumu unuttum güneş yağım evde kaldı gibi klasik şeyler aklınıza gelirse rahat olun. Şile ve Ağva yakınlarında bu ve benzeri şeyleri satan birçok yer var. Çok da pahalıya satmıyorlar.



Denizin berraklığı ormanın yeşili tartışılamaz güzellikteydi. Pazar günü olmasına rağmen sahil çok kalabalık değildi. Denize gireceğimiz zaman karadenizdir doğal böyle dalga olması düşüncesiyle devam ettik. Fakat daha sonra dalgaların cumartesi gecesi yağan yağmurdan dolayı olduğunu anladık. Denizde ufak tefek kötü olaylar yaşansada gerçekten çok güzeldi. İstanbul'un pis havasından ve stresinden kurtulmanın ufak yollarından biri. Hem mesafe olarak kısa hemde çok kötü biryer değil.

Söyliyeceğim tek şey varki denize dikkat edin. Eğer deniz dalgalı ise kesinlike ayağınızı yerden kesmeyin :) Başıma gelen olaylardan dolayı bu uyarılar üzerinde duruyorum.


Akşama kadar dalgalarla güreşmemiz sonucunda eve dönüş yolculuğumuz başladı. İstanbul'dan Ağva 'ya giderken yolun yaklaşık olarak son 60 Km si iki şeritli yol şeklinde. Bu yüzden dönerken biraz trafik olabiliyor. Biraz erken çıkmakta fayda var ;) Dönerken yol kenarında kendin pişir kendin ye veya onlara pişirt kendin ye tarzında biryerde durduk. Biraz pahalı olmasına rağmen çok leziz bir yemek yedik.



Sanrım ufak bir hafta sonu kaçamağı böyle olur :))  Eğer gitmediyseniz gidip görmenizde fayda var.



Özel otomobili olmayanlar için ise Üsküdar'dan Ağva'ya midibüsler kalkıyor. Geçen yıl 6 YTL fiyatı vermış. Bu yıl en fazla 10 YTL olmuştur. Onlarla gitme şansınızda var. Midibüsler sizi Ağva merkezde bırakıyorlar. Ordan istediğiniz bölümüne gidebiliyorsunuz.



İlk fotoğraf alıntıdır, diğer fotoğraflar bana ait. İyi gezmeler ;)




[ YORUM YAZ ] [ YAZDIR ]
Anahtar kelimeler: