Menü

Dil Çeviri Siteleri facebook paylaş Dil Çeviri Siteleri twitter paylaş Dil Çeviri Siteleri google plus paylaş Dil Çeviri Siteleri linkedin paylaş


Dil Çeviri Siteleri


Bu yazımda sizlere yabancı dil çeviri sitelerinden bahsetmek istedim.

İlk olarak şunu söylemeliyim ki bu siteler ikiye ayrılıyor. Bir bölüm tek kelime harici paragraf çeviriside yapan siteler, diğer bir bölüm ise sadece tek kelime çevirisi yapan siteler.

Paragraf şeklinde toplu çeviri yapan siteler çok işe yarıyor fakat iyi iş çıkartamıyorlar ne yazıkki. Çünkü çeviriniz bir tercüman tarafından çevrilmiyor. Bilgisayar tarafından çeviri yapılıyor. Dolayısı ile bilgisayar "ben gitmek var", "sen gelmek" gibi şekillerde çeviri yapıyor. Tabiki düzgün yaptığı çevirilerde var. Bu yüzden toplu çeviri yapan sitelere fazla güvenmeyin. Ama çeviri yaptığınız yazı üzerinde düzenlemeler yaparak çok büyük zaman kazanabilirsiniz. Toplu çeviri yapan siteler arasında " hemen çevir ( hemencevir.com ) " şu anda Türkiye'de en çok ziyaretçi alan site. Birkaç deneme yaptım ve diğer sitelere oranlar daha az hatalı sonuç çıktı. Tavsiye ederim.

Tek kelime şeklinde çeviri yapan sitelere söylenecek hiçbirşey yok. Tam anlamıyla mükemmel bi riş çıkartıyorlar. Hayatımızı kolaylaştırıp, yabancı kelime haznemizi kat kat arttırmamızı sağlıyorlar. ingilizce - türkçe çeviri de en çok kullandığım site sesli sözlük ( seslisozluk.com ) . Gerçekten çok başarılı, aynı kelimenin ingilizce ve almanca çevirisini veriyor. Asıl güzel olan yanı ise türkçe anlamınıda beraberinde vermesi. Gerçekten başarılı bir site tavsiye ederim.

Umarım biraz fikir verebilmişimdir. Kolay gelsin arkadaşlar.





[ YORUM YAZ ] [ YAZDIR ]
Anahtar kelimeler: 

Yazan: Beyza
Yorum: Ya bu henemcevir.com çok kıyakmış. Mersi aybar
Yazan: Ali
Yorum: Bu gibi siteler sürekli artmakta ve programlarda çıkmakta bazı cümle çeviri siteleride ben ekleyeyim; babilturk.com, ceviri.babylon.com...