Menü

Piyasalar Berbat ! facebook paylaş Piyasalar Berbat ! twitter paylaş Piyasalar Berbat ! google plus paylaş Piyasalar Berbat ! linkedin paylaş
24.10.2008
Cuma


Piyasalar Berbat !


Arkadaşlar sizinde bildiğiniz gibi uzun bir süredir piyasalar allak bullak. Bana kalırsa piyasanın daha doğrusu doların ipi bayramla beraber tamamiyle koptu. Bayramdan öncede sinyalleri vermeye başlamıştı. Peki olanlar oldu şimdi ne yapmalıyız ?

Geçtiğimiz hafta sonunda yurtdışında yapılan toplantı ile borsalar biraz daha rahatladı. Fakat bu çok kısa süreli bir rahatlık olacaktır. En falza 4 seans kadar sürebilir. Eğer borsadan paranızı kurtarmış durumdaysanız likitde kalın. Borsada parası kalanlar ise bir müddet daha bekleyip maliyeti kurtarmaya bakmalılar. Unutmayın krizler herzaman bizim gibi küçük yatırımcıları boğar o yüzden çok fazla çırpınmamanızda fayda var.

Direnç noktalarında ise dolar 1,45 seviyesini koruyacaktır bu hafta içerisinde. Euro'nun artış göstermesini bekliyorum, çünkü Almanya krizden dolayı kendi bankaları için kurtarma paketi düzenliyor. Buda euronun değerlenmesine neden olur. Eğer dolar 1.39 seviyesine gerilerse satımlar sıklaşacaktır ve buda borsanın biraz daha düzene girmesini sağlayacaktır. İlk direnç noktası 30.500 seviyesinde görülebilir. Daha sonra ise 30.400 seviyesi buna destek olacaktır. Fakat bunlar herşeyin yolunda gitmesi dahilinde oluşacak sonuçlar :)

2009 yılının 2008 den daha berbat bir yıl olacağını söylüyorlar ama ben o kadar da kötümser değilim. 2009 da herşeyin düzeleceğini düşünüyorum ve hepimiz böyle düşünmeliyiz. Sizinde bildiğiniz gibi kriz önce piyasaları etkiler sonra takib eden birkaç ay içerisinde halkı vurur.İşsizlik, küçülmeler başlar ve kriz kapıdadır. Hepinize bol kazançlar diliyorum.

Aybar DUMLU





[ YORUM YAZ ] [ YAZDIR ]
Anahtar kelimeler: