Menü

Samsung cep telefonu komutları facebook paylaş Samsung cep telefonu komutları twitter paylaş Samsung cep telefonu komutları google plus paylaş Samsung cep telefonu komutları linkedin paylaş
27.03.09
Cuma


Samsung cep telefonu komutları


Birkaç yerden bulup derlediğim samsung cep telefonları için yararlı komutları sizlerle paylaşmak istedim. Her modelde geçerli diye bir kıstas yok :) Genellikle D500 D 820 D600 X700 I900 bu modeller ama birçok diğer model içinde çalışıyormuş.

  • Telefonunuzu kapatmanız gereken yerlerde (otöbüs, uçak v.b.) bu yöntemi uygulayabilirsiniz. SIM kartsız telefonu kullanabilirsiniz.

    --Telefonunuzdaki sim kartı çıkartın ve telefonunuzu açın 
    --Sim kartı takın mesajını aldığınızda şu kodu girin  #*5737425# 
    --Ardından çıkan menuden 1 PPP UP OK,2 USB OK, 2'yi yani "Seri yükleme" seçeneğini seçin fakat bu işlemi hızlı yapmalısınız. Böylece telefonunuzu kapatmanız gereken yerlerde de kullanabilirisiniz.

 

  • Konuştuklarını kaydedin. Aşağıdaki işlemi yaptığınızda karşıdaki ile konuşmalarınız kayıt altına alınır ve telefonunuza kaydolur.

    -- #*22671# kodunu cep telefonunuza girdikten sonra numarayı arayın.
    -- Kapatmak için #*22672# kodunu cep telefonunuza girin. Kayıt sesler bölümüne eklenir. Oradan dinleyebilirisniz.

 

  • Radyodan telefonunuza kayıt alma.

    Radyoyu açın sesi hoperlorle dışarıya verin. Radyo açıkken arama ekranına geri dönün, daha sonra *#22671# kodunu girin. Girdiğinizde ekranınızda bir yazı belirecek o yazıyı kapatmayın. O anda kayıt gerçekleşiyor olacak. Çekimi kapatmak için *#22672# kodunu girin. İşlem bu kadar.

 

  • Samsung telefonlar için format kodu
    *2767*3855# kodunu girdiğinizde telefon hafızsı, mesajlar, mms ve gprs ayarlarınız silinir. Java dünyası fotograflar videolara ve seslere etki etmez.

 

  • İstediğiniz numaradan kendinize mesaj gönderin

    1. *#8999*8378# kodunu girin,
    2. 6. seçenek Metin Mesajı seçin,
    3. 1. seçenek Mesaj Kaydeti seçin,
    4. Ayarlarla oynamayın öylece kalsın,
    5. Telefon numarasi yazan yere istediğiniz kişinin numarasını yazın,
    6. Data yazan yere mesajınızı yazan,
    7. File seçeneğinden istediğiniz yere kayıt edebilirsiniz. Standart dediği gelen kutusudur.
    8 1Menü-2mesajlar-3mesajlarim-4(gelen kutusu) gelen kutusunda mesajınızı görebilirsiniz.

 

  • Telefondaki GPRS in geçerli olduğunu belirten G harfinin yok edilmesi

    *#4777*8665# kodunu girin. Çıkan menüden 2. seçeneği seçin ve daha sonra geri ye basın. İşaret kaybolacaktır. Bunu denemedim gprs i kapatıyormu bilmiyorum :)

 

  • Tuş sesi kapanmayan samsung modellerinde tuş sesini kapatmak

    Telefon Bekleme modundayken (kayar kapak açıkken) *#8999*8378# kodunu girin. Karsınıza test modu diye menü geliyor. 2. seçenek donanım testine girin. Tekrar 2. seçenek ses ayarları menüsüne girin. 1. seçenek normale girin. Aşağı kısımda tuş sesi seviyesini göreceksiniz oraya girin. Düzey 1 yazan yeri 0 yapıp kaydedin ve çıkın. Normalde 64 gibi bir rakan yazıyor sanırım. Tuş sesiniz kapanmış olacaktır.




[ YORUM YAZ ] [ YAZDIR ]
Anahtar kelimeler: samsung, cep telefonu, cep telefonu komutlari, samsung cep telefonu komutlari, samsung komutlari

Yazan: mustafa aycicek
Yorum: Aybar kardes ben samsung galaxy ace gts5830 kullaniyorum fakat rar ve zip dosyalari inmiyor indirme basarisiz diye bi ileti cikiyor nasil indirebilirim bu dosyalari bi yarbimci olurmusun.expreskuafor_mustafa@hotmail.com simdiden tesekur ederim
Yazan: Hakann
Yorum: Yazı için teşekkürler. İşime yaradı kardeşim.
Yazan: beyza nur
Yorum: Telefonum galaxy note tus seslerini kapatamiyorum lutfen yardimci ol
Yazan: Beyza nur
Yorum: Telefonum samsung galaxy note tuş sesini kapatamıuorum ancak telefonu sessize almam gerekiyor acil cevap verirseniz sevinirim .
Yazan: Yasin Koyutürk
Yorum: Kardeşim çok sagol. Samsung E250 'de %100 çalışıyor hepsini denedim. boş ekranda yukarıda E simgesi çıkıyordu GPRS yerine EGPRS seçilmiş ondanmış, onu kaldırdım. Ayrıca kendi kendime mesaj yollayıp kız arkadaşımı kekledim :) çok saol XD
Yazan: Cemokko
Yorum: Süper sin Emeğin için saol.Gayet Güzel Bilgiler..